Montag, 28. September 2009

Biskupi sa viac nemajú nazývať „kresťanskými“!




Slobodní kresťania pre Krista Reči na hore vo všetkých kultúrach na celom svete vyzývajú štátne cirkevné koncerny, aby konečne ukončili stáročia trvajúci nálepkový podvod - zneužívanie mena Ježiša, toho Krista. Nech sa nazývajú katolíckymi alebo evanjelickými, ale nech sa viac nenazývajú kresťanskými.

Napomenutie:

Biskupi sa viac nemajú nazývať „kresťanskými“!

Napomenutím začala v tieto dni akcia "Slobodných kresťanov za Krista Reči na hore vo všetkých kultúrach celosvetovo". V určitom zmysle generálnym zúčtovaním upreli jeden teológ, lekár, dvaja novinári a dvaja právnici rímsko-katolíckej cirkvi otvorene nárok môcť používať meno "kresťanský". Katolícki biskupi v Nemecku, predovšetkým Robert Zollitsch z Freiburgu, predseda Nemeckej konferencie biskupov, sú preto vyzývaní, aby sa oficiálne vzdali tohto označenia ("Nazývajte sa katolíckymi, to Vám nikto neupiera!") - inak bude podaná žaloba, lebo: " Pretože nám Ježiš, ten Kristus, leží na srdci, pretože On je naším nebeským Priateľom a naším božským Bratom, Spasiteľom všetkých ľudí a duší, nebudeme viac znášať urážku, aby sa Jeho Meno neprestajne zneužívalo Vami a Vaším inštitucionálnym učením pre niečo úplne iné."


V pätstranovom dopise a rozšírnej dokumentácii odôvodňuje šesť žalobcov, prečo cirkev z ich pohľadu stratila právo, aby sa nazývala "kresťanskou": V jasne viditeľnom protiklade k učeniu Ježiša Nazaretského hromadí moc a bohatstvo ("zatiaľ čo sú milióny ľudí v národe nezamestnaní a trpia chudobou"), napriek nesmiernemu bohatstvu sa necháva "vykrmovať" štátom miliardovými subvenciami ("vrátane vašich biskúpských výplat"), ospravedlňuje vojny a násilie, straší ľudí údajným "večným peklom". Nútení celibát, krst novorodencov, nepriateľstvo voči sexu a ženám, sexuálne zločiny kňazov, "zrada na zvieratách" - zoznam cirkevných pochybení až do bezprostrednej prítomnosti je dlhý a dôsledok tohto, doslovne "nálepkového podvodu", nevyhnutný:

„Je toho dosť! Prišiel čas, aby bolo konečne rehabilitované meno Ježiša, toho Krista, najväčšieho Božieho proroka všetkých čias, ktorý sa stal na kríži naším Spasiteľom, ktorý vstal z mŕtvych a vráti sa v Duchu, ktorého Vy ale ešte stále držíte pribitého na kríži. ... Je toho viac než dosť! My Vám neupierame Vašu vieru! Ale vyzývame Vás, aby ste viac nepoužívali označenie "kresťanský."

Nie je to myslené len ako výzva. Ak sa biskupi do 20. septembra 2009 nezaviažu upustiť od svojej "duchovnej pretvárky a falšovania mincí", chcú autori tohto listu zneužívanie tohto mena priniesť pred nemecké súdy.

Bližšie informácie: info@christus-oder-kirche.de

Download: Tlacová správa.pdf [60 KB]

Napomenutie


Dokumentácia


Downloads

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen